Hulpdocumenten

1ps werkdocumenten 10 stappen ontwikkelingstraject

                                           Aanvullende hulpdocumenten

                                         Klik door op het gewenste Hulpdocument

             Klik hier voor gebruikstips van de MS Excel en pdf documenten


Hulpdocument A:   "Aannames en bronnen" die je hebt gebruikt in het werkdocument (voor latere referentie en aanpassingen)

Hulpdocument B:   "Verder onderzoeken" pro-memorie lijst van verder te onderzoeken gegevens (voor volgende update van het werkdocument)

Hulpdocument C:   "Kandidaat groeiprojecten" wachtlijst met mogeljike concrete groeiprojecten voor verdere analyse in stap 7

Hulpdocument D:   "Doe-het-zelf test" met blanco digitaal werkdocument.
Suggestie: tracht, voor aanvang voor aanvang van je trajectoefening, op basis van de beschikbare kennis, al eens een 3-jaren bedrijfsstrategieplan op te stellen. Een interessant referentiepunt om naderhand de waarde van de trajectoefening te kunnen inschatten.

Hulpdocument E:   "Vereenvoudigde 10-stappen werkdocumenten"
Een alternatief voor de blanco digitaal werkdocumenten met ingebouwde Excel rekenformules wanneer je niet vertrouwd bent met Excel bewerkingen. Nadeel van deze vereenvoudigde werkdocumenten is dat ze weinig ingebouwde rekenformules bevatten en de meeste berekeningen dus nog handmatig dienen te gebeuren.

Hulpdocument F:   "Overzicht financiële ratio's + MS Excel spreadsheets voor de berekeningen"
Tony Bastijns (CVO-HIK, Thomas More Hogeschool, Geel) ontwikkelde op ons verzoek een handig overzicht van de meest gangbare financiële ratio's en een MS Excel spreadsheet die deze ratio's voor je berekent. Je hoeft enkel de relevante gegevens uit je balans en resultatenrekening in te geven.
Een nuttige complementaire tool, naast het 10-stappen traject. Met dank aan Tony.

3D STRATEGIEBOEK heel klein

             Vic Wouters - Guy Vercauteren - Erik De Schutter