De 1-pagina-strategie

Nieuwsbrief  Nr 8  

 • In de beperking toont zich de meester
  Wie het niet kort en duidelijk kan zeggen, heeft de zaken meestal onvoldoende doordacht of uitgeklaard. Een strategieplan mag niet ingewikkeld zijn. Je bedrijfsplan samenvatten op één pagina biedt belangrijke voordelen… zeker voor kmo’s.   Beknopt, overzichtelijk, gebruiksvriendelijk.
  Lees meer...

 • Acht spelregels voor succesvol leiderschap
  Je wint nooit alleen. De ondernemer met het beste en meest gemotiveerde team wint doorgaans.  Het uitbouwen van een organisatie en van de business gaan hand in hand. Hoe je dit aanpakt is een persoonlijke keuze. Jack Welch, een succesvol maar omstreden topondernemer, geeft alvast enkele adviezen.
  Lees meer...

 • Een vroeg paasgeschenk - MS Excel spreadsheet voor berekening financiële ratio's
  Na het kerstkado (overzicht financiële ratio’s – zie Nieuwsbrief Nr 5), biedt Tony Bastijns* je nu een vroeg paasgeschenk aan: een MS Excel spreadsheet die de belangrijkste financiële ratio’s voor je berekent. Je hoeft enkel je balansgegevens en resultatenrekening in te voeren.  Met dank aan Tony!
  Lees meer...
 • Vic gastspreker op campus Diepenbeek - geïnteresseerden welkom
  Op 22 april is Vic gastspreker in de Business Class seminariereeks op de KHLim Campus in Diepenbeek. Vic zal zijn ervaringen bij multinationals (Janssen Pharmaceutica, Procter & Gamble) en KMO’s (10 jaar Plato-coach, auteur van het 1-pagina-strategieboek) vertalen in praktische tips en adviezen voor ondernemers en ondernemers-in-spe. Geïnteresseerden zijn welkom. Voor details en inschrijving, zie www.khlim.be/businessclass

Vic Wouters  -  Guy Vercauteren  -  Erik De Schutter

                                                  Vorige Nieuwsbrieven kunt u hier naslaan.

* algemeen directeur CVO Hoger Instituut der Kempen, pionier en pleitbezorger financieel strategiebeleid in kmo’s, ambassadeur De 1-pagina-strategie