De 1-pagina-strategie

Nieuwsbrief  Nr 15 

 • Wat kan jij als ondernemer leren van amateurvoetbalclub FCV Heidonk?
  Het ontbreken van een duidelijke en eensgezinde toekomstvisie kan een bedrijf in moeilijkheden brengen.    Lees meer...

 • “De wonderen van een goede strategie!”  (artikel Kirsten Coeck )      Lees meer...
  Kirsten Coeck (FamilyMind) heeft 30 jaar doorgebracht op de fabrieksterreinen van het familiebedrijf,  kent het reilen en zeilen in een familiebedrijf als geen ander, en tracht nu haar passie voor ‘ondernemen’ en ‘samen realiseren’ door te geven aan collega-ondernemers.  In dit artikel breekt Kirsten een lans voor het ontwikkelen van een beknopte toekomststrategie in familiebedrijven, met nadruk op de kracht van de eigenheid en inbreng van de medewerkers. Tof te zien dat ons 1-pagina-strategieboek daarbij één van haar inspiratiebronnen was.

 • Erg positieve reacties op eerste 1-pagina-strategie groepsopleiding van Voka Kempen*  
              Leen Peeters (Hura HR consulting): “Absoluut een toffe, inspirerende en leerrijke ervaring. Aanstekelijk. Met veel vuur uitgedragen. Inspirerende praktijkgetuigenissen. Smaakt naar meer.”  
              Stefan Hosten (ClinOps consulting): “Een heel sterke training. Een echte denk- en werkoefening. Sterke combinatie van groepsdynamiek en individuele begeleiding. Hielp koudwatervrees voor cijfers overwinnen. Een absolute aanrader voor elke jonge ondernemer die wil werken aan de toekomst.”
  De 10 deelnemers waren unaniem positief over aanpak en impact van deze strategieoefening.
  Lees meer...       * Tweede editie start in September 2015. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Nog enkele weetjes:

  - Het 1-pagina-strategieplan concept ook nuttig voor niet-commerciële organisaties?
  Molvoc, volleybalclub Mol, heeft haar bestuur vernieuwd, verjongd en geherstructureerd
  Jo Van Baelen, Molvoc bestuurslid en HR manager bij Smet Group, vroeg ons om het nieuwe bestuursteam te begeleiden in het ontwikkelen van een nieuwe toekomststrategie voor de club. Een interessante uitdaging, ook voor ons.  Guy en Vic namen vorige maand deel aan een geslaagde eerste werksessie. Vooral het feit dat alle bestuursleden eenzelfde visie op de toekomst van de club blijken te hebben (niet evident!), is een stevig uitgangspunt. 
  Wordt vervolgd.

  - Peter Van Dessel, sector verantwoordelijke voor Ondernemers bij Bank J. Van Breda & Co NV, Antwerpen nodigde ons vorige maand uit om het 1-pagina-strategie concept en traject voor te stellen aan een selecte groep klant/ondernemers en enkele bankcollega’s, waaronder CEO Dirk Wouters.  Na een uiteenzetting van Vic en Guy werd het concept in groep besproken en positief geëvalueerd door de deelnemers.  Wordt vervolgd.

  - Tot op heden waren de 1-pagina-strategie werkdocumenten op onze website enkel gebundeld in mappen per strategiestap (1 t/m 10).  Vanaf heden vind je de werkdocumenten op onze website ook terug gebundeld per type document, bijvoorbeeld alle blanco digitale werkdocumenten in één map, alle werkdocumenten met Fietsen Mastentop bvba voorbeeld in één map, enz. Met dank aan Erik voor deze extra service.

  Wij wensen je ontspannen en prettige feestdagen en een voorspoedig 2015!

     

      Vic Wouters  -  Guy Vercauteren  -  Erik De Schutter

                                                  Vorige Nieuwsbrieven kunt u hier naslaan.