Yves Jonckers - Sidec nv
productie en verkoop van gekleurd siergrind voor steentapijt en tennisterreinen   (Balen, 25 werknemers)

 

“Sidec is de uitvinder van, en wereldwijde kwaliteitsstandaard voor, hoogwaardig, gekleurd kwarts. Zoals andere succesvolle kmo’s wisten we met een goed product en een goede service een nichemarkt te veroveren. Dit leverde jaar na jaar groeicijfers van 25 à 50 % op. Ons marktaandeel in de nichemarkt werd echter zo groot dat de groei begon af te zwakken, mede door het negatief effect van de recente financiële en economische crisis op de bouwsector.

Na twintig jaar groei werden we gedwongen om opnieuw grondig na te denken over onze toekomst. De uitdaging: hoe kunnen we een nieuw elan geven aan ons bedrijf? We besloten om met het managementteam, in samenwerking met een externe strategie-expert, op een gestructureerde manier nieuwe groeimogelijkheden te onderzoeken en een nieuw businessplan op te stellen. Een heel leerrijke ervaring. We moesten keuzes maken. En dat is ons, met de aangereikte methodieken, gekoppeld aan onze product- en marktkennis, prima gelukt.

Het nieuwe vijfjarenplan heeft ons bedrijf interessante en nieuwe toekomstperspectieven geboden, en ons geloof in een succesvolle doorgroei van het bedrijf een stevige duw gegeven, met nieuwe investeringen en aanwervingen als gevolg.”