Roel Grieten - Finestra bvba
ramen en deuren   (Turnhout)
(Voorheen werkzaam bij Van Roey Automation, Software afdeling, Turnhout)

 

"Mijn vorige werkgever, Pat Van Roey, heeft me destijds de unieke kans geboden om, onder begeleiding van een ervaren strategie-expert, een meerjarenstrategieplan te ontwikkelen voor de software afdeling van het bedrijf. Bewust nadenken over de te volgen strategie, die vervolgens vastleggen in een kort document en tenslotte snel en gericht uitvoeren. Echt iets dat we nodig hadden om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Ik had destijds de leiding over een jong en dynamisch team van 12 IT-medewerkers, en besloot om het ganse team bij de oefening te betrekken. De uitdagingen werden vanuit meerdere invalshoeken bekeken, wat leidde tot betere inzichten en creatieve oplossingen. De betrokkenheid nam sterk toe. Zelfgekozen actie werkt zoveel dynamischer dan opgelegde actie.

We hebben de 10 stappen van het strategieproces met succes binnen 3 maanden afgewerkt. We klopten dan ook regelmatig lange dagen, maar het loonde de moeite. Het resultaat was effectief een één pagina strategieplan dat een duidelijke richting aangaf, met becijferde doelstellingen en concrete kortetermijnactieplannen. De teamleden wisten perfect waar we als team naar toe gingen, hoe we ons doel wilden bereiken, en wat hun verwachte inbreng was. Het strategie- en jaarplan, met meetpunten, werd in ons team een dagdagelijks kompas en werkinstrument, en werd als startpagina van onze intranetsite ingesteld. De betrokkenheid zorgde voor een extra ‘boost’. Teamleden gingen elkaar motiveren en helpen om de taken tijdig klaar te krijgen.

Mijn persoonlijke ervaring met het opstellen en uitvoeren van een strategie- en jaarplan is dan ook positief. Het is een ideale tool om duidelijke doelstellingen, betrokkenheid en enthousiasme te creëren in een groep van gemotiveerde medewerkers."