Johan Lavrysen - Janssen Pharmaceutica nv
kmo-begeleider   (Beerse)

 

“Als bedrijfsleider is het essentieel om richting en directie te geven aan je bedrijf, te weten waar je naar toe wil. Het klinkt allemaal logisch, maar voor de meesten blijft het een moeilijke opgave. Een strategieplan uitschrijven in 10 stappen, is dan ook een voortreffelijke watergewenningsoefening. Stap voor stap je eigen strategisch plan ontwikkelen, eens je dit gedaan hebt en je de kracht voelt die hier van uitgaat, zal je amper begrijpen hoe je voorheen zonder deed.

Eenvoudig en ‘to the point’, maar erg belangrijk. Door deze oefening uit te voeren, zet je één van de belangrijkste stappen die je als ondernemer kan zetten. Een stap van inertie naar beweging, naar controle en sturing. En waarschijnlijk een stapje naar ‘meer’. Want eens je deze weg inslaat, zal je ook meer willen!

Door de eenvoudige systematische aanpak voel je als begeleider dat je veel meer blijkt te weten dan je dacht, dat de dynamiek duidelijker wordt en de weg minder obscuur. Dat zal voor de ondernemer niet anders zijn.”