De 1-pagina-strategie

Nieuwsbrief  Nr 21 

 • Stuur je strategie tijdig bij!   (Peter Desmyttere)
  “De belangrijkste oorzaak voor problemen is vaak de ondernemer zelf, die veel te lang de zaken op hun beloop laat en talmt om broodnodige strategische beslissingen of bijsturingen te nemen.”
  Yves Jonckers (Sidec nv) toont dat het anders kan.   Lees meer...
    
 • De essentie van focussen is ‘neen’ durven zeggen.   (Steve Jobs)
  “Mensen denken dat focussen betekent dat je ‘ja’ moet zeggen tegen het project waarop je je wil richten. Maar er is meer. Het betekent vooral dat je ‘neen’ moet zeggen tegen de honderd andere mogelijke projectideeën die er zijn. De essentie is dat je zorgvuldig je project kiest. Ik ben dan ook even fier op de dingen die we uiteindelijk niet gedaan hebben als op de dingen die we wel hebben gerealiseerd. Innoveren betekent vooral ‘neen’ durven zeggen tegen de 1.000 andere ideeën die voortdurend bij je opkomen.”

  Stap 7 van ons 1-pagina-strategietraject helpt je om op een gestructureerde en onderbouwde manier projecten te vergelijken en projecten met marginaal nut te schrappen van je lijst en uit je geest.  Meer informatie hierover vind je in het 1-pagina-strategieboek (p. 103) of op www.de1paginastrategie.be (onder de rubriek "1-pagina-strategie werkdocumenten").

 • Vijf wegen die onvermijdelijk tot falen van een bedrijf leiden… en die je dus absoluut moet vermijden.   (Roman Shimonski)
  Strategie is belangrijk, maar zelfs met een goede strategie kan het nog ernstig fout lopen. Als bedrijfsleider moet je een correcte instelling hebben, ook ten opzichte van je organisatie.  De 5 oorzaken van bedrijfsfaling in bijgevoegd artikel lijken zo evident, dat je er niet lang bij stil staat. Nochtans worden we er nog steeds vaak mee geconfronteerd. Daarom goed om nog even in herinnering te brengen, dachten wij.
  Lees meer...

      Vic Wouters  -  Guy Vercauteren  -  Erik De Schutter

 

                                                  Vorige Nieuwsbrieven kunt u hier naslaan.