De 1-pagina-strategie

Nieuwsbrief  Nr 28

 • Wat als...? Probeer eens een sensitiviteitsanalyse in te lassen in je strategieoefening.
  Een handig hulpmiddel om zinvolle strategische conclusies te trekken uit je Beknopte Winst-en-Verliesrekening (stap 1 v.h. 10-stappen strategietraject).  
  Lees meer...

 • Nog enkele nieuwsberichtjes:
  • Ben Haest, gewezen marketing professor aan de UCLL, bezorgde ons nog enkele interessante aanvullende tips m.b.t. het ‘confrontatiematrix’ artikel van Jaak Colson in vorige nieuwsbrief. Dank voor deze nuttige toevoeging Ben!   Lees meer...
  • Jan Robrechts/Lavetan nv  genomineerd voor Voka Kempen prijs Ondernemen 2016.
   Een terechte nominatie. Lavetan is ambitieus, professioneel, innovatief en succesvol. Proficiat aan Jan en zijn team! Jan is een vroege pionier van het 1-pagina-strategieproject en een pleitbezorger voor goed doordachte strategiekeuzes en doorgedreven focus. 
   Lees meer...
   Stemmen voor de publieksprijs kan nog via http://vokakempen.be/publieksprijs/   
  • Voor het achtste jaar op rij nodigde Tony Bastijns ons uit als gastsprekers voor een groep ondernemers die een CVO opleiding volgt op de Thomas More campus in Geel. Steeds opnieuw een interessante kruisbestuiving, zoals Guy mocht ervaren. Dank voor het vertrouwen Tony!
  • Tijdens de afsluitende vergadering van het algemene PLATO traject 2015/2016 bezorgde Voka Antwerpen/Waasland de 67 deelnemers een exemplaar van het 1-pagina-strategieboek. Organisatrice Vicky Praet: “Als dank voor de inzet van de deelnemers, en omdat we overtuigd zijn dat ze echt iets gaan hebben aan dit boek, en er effectief mee aan de slag kunnen gaan”.  Dank voor dit mooie initiatief Vicky!
  • Eind februari sloten we het Voka Kempen 1-pagina-strategie groepstraject 2015/2016 af, georganiseeerd door Carolien Jans, met Jaak Colson als gastcoach en Jean Huybrechts, Yves Jonckers, Stefan Hosten, Louis Goetschalckx en Gunter Roes als praktijkgetuigen. Een wakkere en gemotiveerde groep ondernemers zorgde de afgelopen 6 maanden voor vinnige gedachtewisselingen, interessante inzichten en nieuwe inspiratie voor ons project. Dank voor de prettige samenwerking Carolien!
  • ‘Ondernemen met appetijt’. We zijn uitgenodigd als gastsprekers voor een nieuw opstarttraject naar professioneel ondernemerschap dat van 19 april tot 13 december 2016  tien fundamentele ingrediënten voor groei aanbiedt aan ondernemers met groeiambitie. Het traject zal parallel lopen in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, met steun van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen. Inschrijven kan tot 11 april. Voor meer informatie en inschrijving: www.groeiappetijt.be.
                       
                            "Bedankt voor de nieuwsbrief, alweer wat bijgeleerd!”
                                 (Erik Peeraer, bedrijfsleider Pevo-Dinkels, 2-3-2016)

                                  Vic Wouters  -  Guy Vercauteren  -  Erik De Schutter

 

                                                  Vorige Nieuwsbrieven kunt u hier naslaan.