De 1-pagina-strategie

Nieuwsbrief  Nr 41

 • Waarom nemen belangrijke medewerkers ontslag? Zij verlaten meestal niet hun baan, zij verlaten hun baas! Vaak dan nog op een cruciaal kantelmoment voor het bedrijf. Hoe kan jij dat vermijden?
  Zo’n ontslag kan de slaagkansen van een nieuwe doorgroeistrategie ernstig ondermijnen. De loyaliteit van je sleutelmedewerkers verzekeren is daarom een belangrijk aandachtspunt voor jou als ondernemer met groeiambitie. Enkele tips van Jos Luypaers (W2Insight.nl) om je hierbij te helpen.  Lees meer...
 • Youri Tielemans, Profvoetballer van het Jaar 2017. Een jonge, ambitieuze, slimme speler met een goed doordachte carrièreplanning. Een inspiratiebron voor jonge, ambitieuze, slimme ondernemers.
  “Het feit dat ik nu rustig blijf voetballen, komt doordat ik jaren geleden met mijn begeleiders al een rangorde heb opgesteld van competities waar ik heen zou willen gaan. Wat het beste zou zijn voor mijn ontwikkeling, hoe hoog ik kan mikken en waar ik wil geraken. Met de voorstellen die ik nu heb, biedt mij dat een houvast. Deze planning helpt mijn toekomst bepalen.” (Nieuwsblad Fan 20 mei 2017).  
  Kortom: Denken, plannen, doen!
 • “Eindelijk een doe-opleiding. Echt zinvol. Een verademing. Net wat we nodig hadden!” (Karen Boons en Joachim Verhaeghe)
  Zo vatten Hilde en Joachim, mede-zaakvoerders van het Geels Architectenbureau (GAB) hun deelname aan het 1-pagina-strategietraject 2016 bij Voka Kempen samen.   Lees meer...
  Een zoveelste bevestiging van het nut van deze opleiding. Carolien Jans (Voka Kempen) besliste dan ook om binnenkort een vierde editie (2017) aan te bieden voor kmo-ondernemers met groeiambitie. Zie uitnodiging in Ondernemers, Voka Kempen magazine, mei 2017.   Lees meer...
 • “Ik heb de nieuwe strategische focus intern besproken. Het enthousiasme en de ondernemingszin van het team is er sterk door toegenomen.” (Hilde Gaublomme)
  Ook Hilde, partner Grant Thornton Tax & Legal, wilde graag een praktijkgetuigenis afleggen na haar deelname aan het 1-pagina-strategie traject 2016 bij Voka Kempen.   Lees meer...
  Ze ging zelfs een stap verder en deelt haar enthousiasme voor de strategieoefening nu ook met Grant Thornton klanten-ondernemers (in samenwerking met Luc Verheyen van Tryggr & Flemming).
  Uitnodiging Grant Thornton 1-pagina-strategie kennismakingssessies: Lees meer...

  

                                        “Bedankt voor de nieuwsbrief. Erg leerrijk!" 
                                                                (Erik Peeraer)
               oprichter/zaakvoerder Pevo-Dinkels, grootste tandtechnisch bedrijf in Benelux

         
                                  Vic Wouters  -  Guy Vercauteren  -  Erik De Schutter

 

                                                  Vorige Nieuwsbrieven kunt u hier naslaan.